Pettersen slutter

Pettersen slutter
Gunnar Pettersen vil ikke fornye sin kontrakt som landslagstrener for herrenes håndballandslag. Kontrakten utløper 31. oktober.

– Det er slitsomt. Det er et press, og jeg har det ikke bra i mesterskap. Da kan jeg velge noe annet, sier Pettersen til TV 2. Etter EM på hjemmebane i vinter tok han avgjørelsen.

– Jeg tok dette på hjemmebane og sa jeg ville slutte. Så har jeg gått og tygget på det til nå, sier Gunnar Pettersen.

Sikret VM-plass

Det siste han gjorde som trener for det norske landslaget var å sikre VM-plass neste år - det femte mesterskapet på rad med Norge på deltakerlistene.

- Han har vært ekstremt viktig for det norske landslaget og har jobbet steinhardt med spillerne og laget. Han har tatt de til et nivå som er ekstremt høyt og det så vi i dag med VM-plassen, sier håndballpresident Arne Sverre Modahl til NTB.

Men tross den store suksessen valgte Pettersen å ikke forlenge kontrakten. Presset ble for stort.

- Han sier selv at det er et stort press som er grunnen. Det er mye å forholde seg til, ikke bare idrett, men også utenomsportslig. Det blir tøft å ha det presset, og han er vel sliten, sier Modahl.

To perioder - tolv sesonger


- Gunnar har preget herrehåndballen i en årrekke, og har vært et flott forbilde for både spillere og trenere. Vi er svært takknemlig for alt engasjementet han har lagt ned for norsk håndball, sier Modahl.

Gunnar Pettersen har vært landslagstrener i to perioder i til sammen tolv sesonger. Først ledet han laget fra 1989 til 1994 og deretter fra 2001 og fram til oktober.

Til sammen har Pettersen ledet landslaget i 297 av de 1003 kampene laget har spilt gjennom tidene. Han har også 132 offisielle kamper som spiller.

Pettersen har tatt det norske herrelaget til nye høyder. Lørdag ble Norge klare for VM i Kroatia neste år. Det er det femte mesterskapet på rad for Norge, noe som er ny rekord for herrene.

- Han har ingen grunn til å luske ut av dørene iallfall, sier Arne Sverre Modahl til NTB.

Vanskelig jobb for forbundet


I hans første mesterskap som trener ble det seier. Det var i C-VM i Finland. Det siste mesterskapet Pettersen ledet Norge i ble EM på hjemmebane i januar i år. Der endte det med sjetteplass etter mye fint spill.

Norges Håndballforbund er blitt enig med Pettersen om at de kan benytte seg av hans tjenester fram til kontrakten løper ut i slutten av oktober.

Forbundet opplyser at de snarest vil starte prosessen med å finne fram til en ny og god ledelse for landslaget. Det blir nesten som å finne en som skal hoppe etter Wirkola.

- Det er jo ikke lett. Vi skal helst enda mer framover og da må det være en som er i stand til å føre fremdriften videre, sier håndballpresident Arne Sverre Modahl til NTB.