Vil angripe tigrenes hovedkvarter

Målet er å ta de såkalte tamiltigrenes leder Velupillai Prabhakaran. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Regjeringsstyrker nærmer seg den tamilske geriljalederen Velupillai Prabhakarans hovedkvarter nordøst på Sri Lanka. Prabhakaran kan bli tatt til fange med det første, spår tjenestemenn i Colombo.

Regjeringsstyrkene sto torsdag bare 21 kilometer fra hovedkvarteret som er deres endelige mål, sa hærsjef Sarath Fonseka ifølge Sri Lankas forsvarsdepartement torsdag. Hovedkvarteret sies å ligge i kystdistriktet Mullaitivu.

– Sikkerhetsstyrkene angriper Mullaitivu, der Prabhakaran skjuler seg, fra flere hold. Hærens mål er å ta opphørslederen – som gjemmer seg i en bunker – i live, framholdt den srilankiske hærsjefen videre.

Ifølge Fonseka står fire divisjoner, hæravdelinger på flere tusen soldater hver, klare til å angripe hovedkvarteret i Mullaitivu. Hærsjefen hevdet videre at hans styrker allerede har erobret områder på flere hundre kvadratkilometer fra den tamilske LTTE-geriljaen.

LTTE kjemper for en egen stat i de nordlige og østlige delene av det som i dag er Sri Lanka. Det er uklart hvor mange geriljasoldater Velupillai Prabhakaran har kommandoen over, men ifølge militære kilder i Colombo kan det være snakk om rundt 5.000 mann. (©NTB