Skogbrannen er ikke under kontroll

Et stort område gikk tapt i skogbrannen i Østfold. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Sju husstander ble natt til tirsdag evakuert på grensen mellom Fredriksstad og Råde grunnet brannen i området. Slukkemannskapene har ennå ikke kontroll på brannen.

Foto: Scanpix

Slukkingsmannskapene hadde natt til tirsdag isolert brannen innenfor branngater i området, men en kraftig vind i 04-tiden fikk brannen til å blusse opp igjen. Den spredde seg mot Stormyrveien i Onsøy, og politiet har nå evakuert sju husstander.

– Med den vinden vi fikk i natt kan vi ikke si at dette er under kontroll. Nå er vi i ferd med å bytte ut mannskaper, sier operasjonsleder Sigrun Mørkseth i Østfold politidistrikt til NTB.

Rundt 60-70 mann har jobbet med å bekjempe skogbrannen i Råde natt til tirsdag. Et brannhelikopter skal være på plass tirsdag morgen.

Hvor mange mål som er blitt skadet i brannen er uvisst.

Til sammen skal om lag 20 personer nå være evakuert. Disse bor enten på et hotell i Fredrikstad eller hos bekjente i nærheten. Mange har også flyttet dyrene sine i sikkerhet for flammene, skriver NRK.

Brannen startet i 11-tiden mandag formiddag og har snart pågått i et døgn. På det verste sto over halvannen kilometer i full fyr i området. (©NTB)