Vil gi arv til Benjamins drapsmann

Ole Nicolai Kvisler i rettssalen under kjennelsen i 2002, med bilder fra stedet der Benjamin Hermansen ble drept i bakgrunnen. (Arkivfoto: Scanpix) Les mer Lukk

Motstandsmann og høyesterettsadvokat Erik Gjems-Onstad vil gi 250.000 kroner til Ole Nicolai Kvisler, som er dømt for drapet på Benjamin Hermansen.

Gjems-Onstad er et av fire medlemmer i en komité som skal fordele arven etter Oslo-kvinnen Clara Weltzin, som døde i fjor. Hun etterlot seg ingen arvinger, men skrev i sitt testament at arven skal gå til personer som arbeider mot fremmedinnvandring til Norge, melder TV 2 Nyhetene.

– Jeg kan bekrefte at jeg har opprettet testamenter, og jeg vet at det har forekommet midler til folk som arbeider mot innvandring, sier Gjems-Onstad.

Pengene stammer fra salget av Weltzins leilighet, som ifølge testamentet skulle selges til en «til norskfødt, født av norske foreldre». Salget innbrakte 2,7 millioner kroner.

Ole Nicolai Kvisler var en av de tre som ble dømt i forbindelse med det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo i 2001.

– Jeg blir dårlig i kroppen min av å vite at en av dem som drepte Benjamin, får store penger for det han gjorde, sier Benjamins mor, Marit Hermansen.

Den profilerte jødehateren og nazisympatisøren Tore Tvedt skal få 50.000 kroner fra arven etter Weltzin, mens den politiske organisasjonen NorgesPatriotene og lederen Øyvind Heian får til sammen 500.000 kroner. Heian er tidligere dømt for å ha drapstruet justisminister Knut Storberget (Ap). (©NTB)