Storbrann i Sandviken i Bergen

Et supplyskip gjorde god nytte for seg da det mandag ettermiddag brøt ut brann i IMC Diving i Sandviken i Bergen. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Brannvesenet rykket mandag ettermiddag ut med alt tilgjengelig mannskap etter at det brøt ut eksplosjonsartet brann i Sandviken i Bergen.

Storbrannen hos dykkerfirmaet IMC Diving i Sandviken i Bergen er i 19.30-tiden mandag under kontroll, men det er fortsatt eksplosjonsfare, opplyser brannvesenet:

– Brannen er nå under kontroll, men det er fortsatt en uavklart situasjon med noen flasker med acetylen, sier brannsjef Helge Eidsnes til NTB.

Ved 18.45-tiden begynte det å brenne på Sandviksfjellet, som ligger i den retning vinden har blåst fra brannen. Et helikopter hjelper til i slukningsarbeidet der.

Ifølge bt.no er minst to ungdommer under den kriminelle lavalder på 15 år innbrakt for avhør. De skal ha blitt sett i området like før brannen startet.

Fire ungdommer, tre gutter og en jente, ble jaget vekk like før brannen startet. Like etterpå så vi flammene, sier en kilde til avisa.

Store mannskaper ble satt inn i kampen mot flammene mandag ettermiddag. Blant annet kom et supplyskip, med to store saltvannskanoner, til unnsetning.

Sikkerhetssone

Politiet opprettet mandag en sikkerhetssone på 350 meter.

Ifølge operasjonsleder Bjarne Flokenes i Hordaland politidistrikt var det på grunn av brann i en lagerbygning med acetylen og oksygen stor eksplosjonsfare.

Lenge var det fare for at brannen skulle spre seg til en sjøflyhavn der det er lagret 2.000 liter flybensin.

– Dette ligger under 100 meter unna, sier operasjonslederen.

Slukket fra sjøen

– Her er det helt svart av røyk, jeg har nettopp hørt et smell også, sa øyenvitne Ole Andre Johansen til bt.no.

Folk i nærheten ble bedt om å holde seg inne og lukke vinduer. Det ble opprettet en sikkerhetssone på 350 meter på grunn av eksplosjonsfare. En supplybåt som lå i sjøen og sprøytet inn vann og bidro med slukningsarbeidet, meldte TV 2 Nyhetene.

Politibåter, Redningsselskapet og flere andre hjalp til fra sjøen, ettersom det var vanskelig for brannvesenet å ta seg til stedet fra land.

Det ble en periode vurdert å evakuere beboere på Måseskjæret, rett nord for brannstedet, forteller operasjonsleder Flokenes til NTB.

Alle veier inn til Sandviken mellom Nyhavn og Bryggen var stengt i forbindelse med brannen.

Brannen ble varslet ved 17.30-tiden. (©NTB)