Nå må vil slå Tunisia og Frankrike

 Bare nesten for Gunnar Pettersen og hans menn menn i kampen mot Spania. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Norges spanske håndballmareritt fortsetter. OL-kvalifiseringen ga det 10. strake tapet: 31-33. Nå må vi slå Tunisia og Frankrike for å komme til OL.

Selv ikke en kanongod Frank Løke kunne redde de norske gutta i et drama av en kamp. Norge gikk fra 24-25 til 27-25 midtveis i annenomgangen. Da så det lyst ut. Kort tid etter fikk Erlend Mamelund rødt kort etter tre utvisninger.

Spania grep sjansen og scoret fem kjappe mål til 29-27, flere på kontringer. Men kampen levde helt til slutten. Norge spilte i overtall i sluttfasen, uten å skape nok mål.

– Det er bittert. Vi hadde sjansen helt til siste slutt. Jeg synes vi fikk en del rom, sa Frank Løke som scoret på åtte av åtte forsøk.

De norske mistet ballen et snaut minutt før slutt i overtall. Der røk sjansen til en sensasjon. Albert Rocas rushet inn seiersmålet ti sekunder etter.

Norge har ikke slått spanierne siden 1997, og igjen var det storheten som slo outsideren.

Norge åpnet med mann-mot-mann fra første sekund. Det så ut til å stresse Spania som gjorde mange tekniske feil.

Keeper Steinar Ege spilte strålende det første kvarteret og hadde over 69 i redningsprosent.

For ham flatet det en del ut, men han fikk også mange vanskelige oppgaver mot seg.

Løke styrte

Frank Løke viste igjen hvilken fenomenal strek-angriper han er. Han scoret på bestilling og var en ren blekksprut i kamp om ballen.

– Vi burde vunnet flere av overtallsperiodene der vi ikke klarte å score. Det avgjorde kanskje hele kampen, sa Løke til NTB.

«Nye» Norge kom til kampen uten rutinerte stjerner som Glenn Solberg, Johnny Jensen og Frode Hagen. Solbergs ro og overblikk var sårt savnet denne gangen.

Den spanske utgaven var svært sårbar denne gangen, men de norske gutta grep ikke sjansen.

Tunisia var ikke uventet helt sjanseløs mot Frankrike i åpningskampen. Franskmennene, sannsynligvis verdens beste lag, vant 34-25 (15-8).

Igjen ble keeperne svært viktige. Frankrike vant med 39-19 i redningsprosent.

Det gir håp for de norske skytterne.

Norge kan fortsatt nå OL, men da kreves trolig seirer over både Tunisia og Frankrike. (©NTB)