Kokainsiktede hevder de ble lurt

De tre norske kvinnene som er siktet for kokainsmugling i Bolivia, hevder at de er blitt lurt av den norske kvinnen og hennes kjæreste som er ettersøkt i saken.

Kvinnene har hele tiden holdt fast ved at de er uskyldige. For første gang har de snakket ut om hva de selv mener har skjedd.

– De handlet i god tro, men er blitt lurt av skruppelløse personer som er på flukt fra politiet, sier kvinnenes advokat til TV 2.

Boliviansk politi jobber intenst med å spore opp det etterlyste kjæresteparet. Ifølge advokaten mener politiet at de nærmer seg en pågripelse av den norske kvinnen og hennes kjæreste.

Rettsmøte fredag

Fredag kveld norsk tid skal de tre siktede forklare seg for dommeren som har ankesaken i spørsmålet om de skal holdes i varetekt mens etterforskningen pågår. Rettsmøtet i Cochabamba starter klokken 15.15 lokal tid, det vil si 21.15 norsk tid. Det er uvisst hvor lenge møtet vil vare.

– Vi håper at dommeren tar anken til følge, slik at jentene slipper å sitte i fengsel mens saken etterforskes. Hvis dommeren derimot avviser anken, må jentene sone varetekten i fengsel til saken kommer opp, sier forsvarer Marco Antonio Lino til Aftenposten.

Fikk besøk

Foreldrene til den siktede 18-åringen ankom Cochabamba torsdag. De fikk straks møte datteren i fengselet, og hilste også på de andre kvinnene. Moren til den 21 år gamle kvinnen er også på vei til Bolivia for å hjelpe datteren og ta seg av det to år gamle barnebarnet.

I tillegg er ambassadesekretær Kjell Olav Haugen til stede i byen for å bistå de siktede. (©NTB)