Mann siktet etter dødsfall på Romerike

En 29 år gammel mann er siktet for å ha forlatt en kvinne i hjelpeløs tilstand på Dal på Romerike. Hun ble funnet død onsdag.

– Mannen er nå foreløpig siktet etter straffelovens paragraf 242 som viser til at man ikke skal forlate en hjelpeløs person. 29-åringen vil etter planen bli avhørt torsdag morgen, sier lensmann Karl-Vidar Solberg i Eidsvoll og Hurdal.

Politiet i Romerike iverksatte etterforskning etter at de fant en død kvinne i en leilighet på Dal i Eidsvoll ved 9-tiden onsdag morgen. Sammen med kvinnen var den nå siktede 29-åringen.

– Trodde hun lå og sov

29-åringens forsvarer, Sigmund Øien, opplyser at mannen er til en alminnelig legesjekk for å undersøke den fysiske og psykiske tilstanden onsdag ettermiddag.

– Mannen har fortalt at han ikke kjenner til dette dødsfallet, og sier han trodde vedkommende lå og sov, sier Øien til NTB.

Ifølge forsvareren bor 29-åringen i den kommunale leiligheten der kvinnen ble funnet død, skriver VG Nett.

Lensmann Karl-Vidar Solberg ønsker ikke å kommentere om det er noen relasjon mellom den avdøde og 29-åringen.

– Den døde kvinnen er ikke identifisert, og jeg kan derfor ikke uttale meg om de to kjente hverandre fra før av, sier Solberg.

Avhør torsdag

Den siktede vil bli avhørt torsdag. Ifølge politiet er det ingen andre personer involvert i forbindelse med dødsfallet.

Lensmannen leder etterforskningen, mens krimteknikere fra Romerike politidistrikt tar seg av de tekniske undersøkelsene rundt dødsfallet.

29-åringen har foreløpig ikke avgitt forklaring. Politiet regner med å få den foreløpige obduksjonsrapporten i løpet av torsdag. (©NTB)