Mormoren henter toåringen i Bolivia søndag

Søndag reiser mormoren til toåringen som er sammen med sin narkosiktede mor i fengselet til Bolivia for å hente jenta hjem til Norge.

Det bekrefter barnevernssjefen i Cochabamba, Cira Castro, overfor Dagbladet.

21-åringens norske advokat, Marius Dietrichson, hadde mandag kveld ikke snakket med sin klient, men bekrefter at det er arbeidet med å få toåringen hjem til Norge som har vært hans hovedprioritet de siste dagene.

Ifølge VG mistenker boliviansk politi at en kvinnelig norsk skuespiller har medvirket til smuglingsforsøket av 22,5 kilo kokain som tre norske kvinner sitter varetektsfengslet for i Bolivia. I tillegg skal skuespillerens kjæreste og en annen norsk statsborger være i politiets søkelys.

– Vi mener å ha en viss kontroll på dem. I løpet av kort tid vil vi foreta oss noe, sier en kilde med en sentral posisjon i etterforskningen til avisa.

Den norske kvinnen skal ha spilt i flere kjent filmer, blant annet med Nicolai Cleve Broch, Dennis Storhøi og Ane Dahl Torp som motspillere.

Politiet mener de tre fengslede kvinnene hadde hjelp av en mann med søramerikansk utseende da de sjekket inn på flyplassen i Cochabamba. De undersøker ifølge VG om denne mannen er identisk med den norske skuespillerens kjæreste. (©NTB)