- Kranglet før knivdrapet

En mann ble drept. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX) Les mer Lukk

Flere av de involverte skal ha kranglet på en restaurant like før drapet på Kløfta søndag kveld. En person ble søndag kveld funnet knivstukket og drept på Ihle gård på Kløfta i Akershus.


De fem har ikke fått noen ytterligere status etter pågripelsene, men politiet mener at én av dem er gjerningsmannen, skriver Dagbladet.

De fem ble søndag kveld avhørt på Lillestrøm politistasjon. Politiet vil ikke si hva de har forklart.

Lensmann Morten Huse i Ullensaker opplyser at politiet fortsatt ikke har fått kartlagt om de fem er mistenkte eller vitner. Ingen av de fem hadde søndag kveld fått utnevnt advokat.

Den drepte mannen var ikke endelig identifisert av politiet søndag kveld.

– Restaurantkrangel

Ifølge Dagbladet ble det bestilt en drosjetur mellom Ihle gård og kinarestauranten «Rosa» i Kløfta sentrum ved 17.30-tiden søndag. Turen ble angivelig annullert fordi passasjerene skal ha vært fulle og ute av stand til å si hvor de skulle. Politiet var søndag kveld innom restauranten og snakket med en gjest, ifølge avisen.

Tre menn fra Ihle gård var ifølge restauranteier Zun Jie He gjester på restauranten søndag ettermiddag.

– De spiste hamburger og drakk et par drammer. De kranglet og var høylytte, og forstyrret meg i matlagingen, sier Zun Jie He.

Kjenninger

To av mennene blir beskrevet som stamgjester. De skal også ha vært på restauranten natt til søndag og skal også da ha laget mye spetakkel.

Det var ved 21-tiden søndag at politiet fikk melding om drapet.

– Jeg kan bekrefte at en person er død etter et knivstikk, men omstendighetene rundt hendelsen er uklare. Det jeg vet, er at det skal ha vært flere personer til stede da det skjedde, sa jourhavende politiadvokat Kåre Kalvå i Romerike politidistrikt til NTB søndag kveld.

Flere av de pågrepne skal være kjenninger av politiet. (©NTB)