Gir seg innen tre år

Manchester United-manager Alex Ferguson med Champions League-trofeet da laget ankom flyplassen i Manchester  etter å ha vunnet finalen mot Chelsea i Moskva. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Alex Ferguson slutter som manager i Manchester United innen tre år. Det sier han til Mail on Sunday.

Ferguson har hatt jobben siden 1986 og har ført klubben til 10 seriegull, fem FA-cuptitler, to ligacuptitler, to mesterligatitler, en cupvinnercuptittel og en europeisk supercuptittel.

66-åringen ledet United til seier både i serie og mesterliga denne sesongen, men han sier at han ikke vil være manager etter 70-årsdagen.

– Jeg kommer ikke til å være manager her mer enn tre år til. Det er det meste, uten tvil. Jeg kan forsikre om det, sa Ferguson til avisen.

Han aktet å pensjonere seg allerede for seks år siden, men den gang ombestemte han seg.

– Det var kona mi, Cathy, som fikk meg til å omgjøre beslutningen den gang. Hun er den eneste som har presset meg til å gjøre noe, men hun kommer ikke til å gjøre det denne gangen, sier han.

– Nå er tiden kommet hvor jeg må tenke litt på tid til å gjøre noe annet. Jeg synes kona mi fortjener litt av tiden min også.

Avgjør selv

Han sa at han selv kommer til å avgjøre når tiden er inne til å gi ansvaret videre.

– Det er ingen fare for at jeg noen gang får sparken. Det kommer til å være min avgjørelse, og (direktør) David Gill godtar det, sa Ferguson som også åpnet for en rolle som reisende ambassadør for klubben når han ikke lenger er manager.

Ferguson akter ikke å utpeke sin etterfølger.

– Avgjort ikke. Jeg er tilhenger av den gamle Liverpool-skikken med å velge manager blant folk som har vært i klubben lenge. Spillere som Ryan Giggs, Paul Scholes og Gary Neville bør få en rolle her med tiden, men de er ikke rede til å være manager ennå, sa han.

Ole Gunnar Solskjær er allerede del av klubbens trenerteam og skal neste sesong ha ansvar for reservelaget.

Den mest sannsynlige etterfølgeren er Fergusons assistent Carlos Queiroz.

– Carlos kommer til å være i bildet når Alex bestemmer seg for å bli pensjonist. Han har en stor rolle i vår suksess, sier David Gill til BBC. (©NTB)