Danmark får ny prinsesse

Prins Joachim, Marie Cavallier og de små prinsene Nikolaj og Felix sammen med det danske kongeparet på Dronning Margrethes 68-årsdag i april i år. (Foto: Scanpix)   Les mer Lukk

Lørdag klokken 17 ringer klokkene i Møgeltønder kirke i Sør-Jylland inn til kongelig bryllup.

Danmarks prins Joachim (38) gifter seg for andre gang, denne gang med franske Marie Cavallier (32).

Men danskene tviler på at kjærligheten vil holde. I en meningsmåling sier kun hver femte danske at de tror ekteskapet vil holde til døden skiller dem, skriver urban.dk.

Joachim har tidligere vært gift med Alexandra, som i dag er grevinne av Fredriksborg. Sammen har de barna Nikolai og Felix.

Møgeltønder kirke er over 800 år gammel, og har de siste årene også fungert som slottskirke. Kirken ligger i gangavstand til Schackenborg slott, det kongelige parets hjem, der bryllupsfesten skal foregå.

Det norske kronprinsparet er til stede i bryllupet.

Meningsmålingen i Urban viser også at sju av ti dansker mener det er viktig at Marie Cavallier lærer seg dansk, og at de frykter hun kommer til å lyde som sin franske svigerfar, prins Henrik.

Språkforskeren Jakob Steensig ved Århus Universitet rister på hodet av holdningen.

– Prins Henrik har et meget stort ordforråd på dansk og snakker grammatisk sett flott. Men de færreste kan høre det. For danskene sidestiller i høy grad aksent med dårlige språkkunnskaper, og kortslutter ganske enkelt når de hører at noen snakker litt annerledes enn dem selv, sier han. (©NTB)