– Brukte toåringen

Politiet i Bolivia mener de tre norske kvinnene som er mistenkt for narkosmugling med fullt overlegg ville smugle kokain til Norge.

– Vi er sikre på at jentene kjente til dette, sier avdelingsdirektør for narkotikasaker i Cochabamba, Lorena Millan.

– Alle jentene ble tatt med narkotika i bagasjen. Mengden kokain var nesten lik hos de tre, sier hun ifølge NRK.

Etterforskningslederen håper at etterforskningen vil være ferdig innen to måneder. Hun sier at det er lite sannsynlig at stoffet er plantet hos jentene.

– Slik jeg ser det, er det ikke mulig å plante over 22 kilo kokain hos noen uten at de merker det, sier hun.

En av politiets teorier er at de brakte med seg det to år gamle barnet til 21-åringen for å skape en atmosfære av uskyld, skriver VG.

11 sportsbager med nær 22.5 kilo kokain var Bolivia-politiets fangst i kjelleren under flyplassen i Cochabamba i Bolivia. De tre norske jentene i alderen 17-21 år sitter i San Sebastian-fengslet etter at de ble tatt mistenkt for smugling mandag.

Narkosjefen i Cochabamba, oberstløytnant Milton Sanchez, bekrefter overfor avisen at politiet jobber på spreng med å ta bakmennene.

– De tre norske jentene må ha fått dette stoffet et sted, sier han. Ved statsadvokatens kontor i Cochabamba opplyses det at politiet nå har seks måneder på seg til å etterforske saken. Da må det legges fram en tiltale, eller saken må henlegges.

Strafferammen for narkotikaforbrytelser i Bolivia er fra fem til 20 år, avhengig av typen lovbrudd. (©NTB)