Baksaas innrømmet to dødsfall

Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, var sterkt i fokus da Telenor torsdag morgen hadde invitert til et pressemøte om arbeidsforholdene hos Grameenphones leverandører i Bangladesh. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Les mer Lukk

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas opplyser at to ansatte hos telegigantens underleverandører hadde omkommet på jobben.

Det Norske Veritas har utarbeidet en rapport om forholdene hos de omdiskuterte underleverandørene til Telenors selskap Grameenphone i Bangladesh. Den har også avdekket at to personer, en jente i Bangladesh og en arbeider i Ungarn, er omkommet på jobben hos underleverandører for Telenor.

I Bangladesh omkom jenta fordi hun kom bort i en strømførende ledning og i Ungarn døde en ansatt som falt ned i en sjakt.

– Jeg forteller dette for å gjøre det klart at dette er saker vi har tatt tak i og behandlet i Telenor-systemet. De er nå sendt til politietterforskning, sa Baksaas på en pressekonferanse hvor han la fram tiltak for å bedre arbeidsforholdene hos Grameenphones leverandører i Bangladesh.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksås opplyser at det skal etableres en egen enhet på konsernnivå som skal sikre oppfølging hos underleverandører til Telenors selskaper.

Telenor skal også utvide samarbeidet med Det Norske Veritas. (©NTB)