Elleve brent i hjel under heksejakt i Kenya

Elleve mennesker er brent til døde i en landsby vest i Kenya etter at en rasende mobb beskyldte dem for hekseri.

De drepte var åtte kvinner og tre menn. Alle bortsett fra én var mellom 70 og 90 år gamle, opplyser talsmann for politiet Charles Owino.

De drepte var anklaget for å ha satt opp en liste over landsbyboere som de kastet svart magi over. Etter hvert som landsbyboerne døde, skal de ha blitt strøket av listen.

Tirsdag gikk den rasende mobben gjennom landsbyen, fant de mistenkte, bandt dem sammen og tente på, forteller politiet. Også 50 hus i landsbyen ble stukket i brann.

Politiet frykter at de vil finne flere ofre for heksejakten etter hvert som de gjennomsøker de nedbrente husene.

Familiene til de drepte reagerer med avsky.

– Jeg kan ikke tro at min hustru gjennom så mange år ville bli drept så brutalt av folk som ikke engang kan bevise sin sak overfor Gud, sier pastoren Enoch Obiero.

En lokal tjenestemann kaller hendelsen for uakseptabel, og sier at han vil finne dem som står bak den grufulle hendelsen.

– Folk kan ikke ta loven i sine egne hender bare fordi de mistenker noen, sier Mwangi Ngunyi, som er øverste leder i Nyamaiya-distriktet, som på kenyansk folkemunne blir kalt for «heksebeltet» på grunn av de mange tilfellene der kvinner er blitt lynsjet etter anklager om hekseri.

Myndighetenes kamp for å få slutt på lynsjingen har så langt vært mislykket. (©NTB)