Siktet for atomsabotasje

Svensk politi mistenker to menn for å ha planlagt sabotasje ved kjernekraftverket i Oskarshamn. Sven Erik Karlsson, informasjonssjef for politiet i Kalmar, og Anders Österberg, informasjonssjef for atomkraftverkets eier OKG, holdt samme ettermiddag pressekonferanse om saken. (Foto: Scanpix)  Les mer Lukk

En av mennene som er siktet for sabotasje ved kjernekraftverket i Oskarshamn i Sverige, er kjent av politiet fra tidligere forhold.

Onsdag kveld kunne politiet også opplyse at mistanken mot dem var styrket i løpet av timene som var gått siden de ble pågrepet, ifølge aftonbladet.se.

Alarmen gikk etter at en av mennene forsøkte å bringe inn en pose med spor av et høyeksplosivt sprengstoff da han kom på jobb ved atomkraftverket. De to siktede har i flere dager kunnet bevege seg fritt inne på anlegget.

- Vi kan ikke utelukke at de har tatt med seg sprengstoff inn på kjernekraftverket, sier Anders Österberg, som er informasjonssjef for OKG, selskapet som driver verket.

Bombeteknikere med spesialtrente hunder var onsdag kveld i gang med å undersøke området. Den mistenkelige posen, som kun inneholdt toalettartikler, ble sprengt i stykker.

- Det ble gjort av sikkerhetshensyn. Restene av posen er tatt hånd om av våre lokale teknikere og skal fraktes til Statens kriminaltekniske laboratorium, sier Sven-Erik Karlsson, informasjonssjef for politiet i Kalmar. (©NTB)