Fredag kan de første flytte inn

Inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap). Foto: Scanpix Les mer Lukk

Byggingen av teltleiren for asylsøkere i Lier i Buskerud startet onsdag.


– Vi vet ikke om noen kommer til å flytte inn i den. Teltene er kun en reserveløsning, sier avdelingsdirektør Siri Rustad i mottaksavdelingen i Utlendingsdirektoratet til Aftenposten.

Norsk Folkehjelp har omtalt teltplanene som uverdige, og vil ikke bidra til å realisere dem. Det er også motstand blant de rødgrønne.

Midlertidig

Parlamentarisk leder Inge Ryan i Sosialistisk Venstreparti hadde tirsdag to samtaler med inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) om saken.

– Forslaget er kommet for å løse et praktisk problem. Men det jobbes intenst for å finne bedre alternativer, sier Ryan.

Senterpartiets stortingsrepresentant Trygve Magnus Slagsvold Vedum sier det samme.

– Bruk av telt er ingen varig løsning. Men i Senterpartiet har vi ikke protestert mot telt som et virkemiddel i en overgangsfase, sier Slagsvold Vedum.

Brakker

Ifølge Aftenposten ble det tirsdag ettermiddag jobbet intenst med å finne alternative løsninger til telt. UDI har inngått avtale om å opprette plasser for asylsøkere i den nedlagte Haslemoen militærleir i Våler i Solør i Hedmark, og Norsk Folkehjelp har forhandlet med Bærum kommune om å få bygge brakker med opptil 200 nye plasser ved transittmottaket på Tanum.

Heller ikke Oslo Arbeiderparti mener teltleir er løsningen. Oslo Ap vil heller at asylsøkerne skal bo i brakker, og støtter Folkehjelpas forslag, melder NRK.

Samtidig ber Oslo Ap UD om å vurdere muligheten for at asylsøkere kan bo midlertidig hos slekt og familie i startfasen. (©NTB)