Påvist svulst på hjernen

Senator Edward Kennedy fikk diagnosen hjernesvulst tirsdag. Demokraten fikk et illebefinnende lørdag og ble brakt til et sykehus i Boston hvor han har oppholdt seg siden. (Foto: REUTERS/Mike Theiler/SCANPIX) Les mer Lukk

Boston (NTB-Reuters-AFP): Edward Kennedy har svulst på hjernen, ifølge sykehuset der han er innlagt. Den amerikanske senatoren ble kjørt til sykehus lørdag etter et illebefinnende.

Legene ved sykehuset i Boston opplyser at svulsten er ondartet. – Under en undersøkelse av Kennedys hjerne ble det påvist en svulst i den venstre delen, opplyser Lee Schwamm og Larry Ronan, leger ved sykehuset i Boston, i en pressemelding tirsdag.

– I løpet av de siste dagene har vi foretatt en serie prøver på senator Kennedy, for å finne årsaken til hans illebefinnende. De foreløpige resultatene tyder på at anfallet skyldtes en svulst, het det videre.

Behandling

Det er foreløpig ikke bestemt om 76 år gamle Kennedy skal gjennomgå behandling. Men de to legene ved sykehuset framholdt at det vanligste i slike tilfelle er å behandle pasienten med stråling og cellegift.

– Kennedy har ikke hatt flere illebefinnende. Hans allmenntilstand er god, han er oppegående og spaserer rundt på sykehuset, het det i pressemeldingen fra Boston-legene Schwamm og Ronan.

– Han er ved godt mot og full av energi, forsikret de to legene. De tilføyde at Kennedy vil bli værende på sykehuset de nærmeste dagene, men kom ikke inn på spørsmålet om han vil bli helt frisk igjen.

Illebefinnende

Kennedy ble innlagt ved sykehuset i Boston lørdag etter å ha fått et illebefinnende, som ifølge de to legene ble forårsaket av hjernesvulsten.

Senatoren oppholdt seg på Kennedy-familiens eiendom utenfor den lille byen Hyannis i Cape Cod-området på den amerikanske nordøstkysten da han brått følte seg dårlig.

Det ble først meldt at Kennedy – som regnes som en av USAs mest innflytelsesrike politikere – hadde hatt slag, men dette ble senere avvist. Den politiske veteranen måtte for bare et halvt år siden opereres for en alvorlig innsnevring i venstre halspulsåre, men dette har neppe direkte sammenheng med problemene han nå er rammet av.

Edward Kennedy har sittet i Senatet i USA i mer enn 45 år. Han er yngre bror av president John F. Kennedy og justisminister Robert F. Kennedy, som ble drept i attentater i henholdsvis 1963 og 1968. (©NTB)