«Alkymisten» blir film

«Alkymisten» blir film
Paul Coelhos bestselgende bok «Alkymisten» blir film.

Skuespilleren Laurence Fishburne skal regissere og spille i Hollywood-versjonen, og får med seg filmmogulen Harvey Weinstein på produksjonssiden. Budsjettet skal være på rundt 300 millioner kroner, melder DPA.

– Det vil bli en vakker film som yter rettferdighet til Paulos svært suksessfulle roman, fastslo Fishburne på en pressekonferanse i Cannes mandag.

Coelhos bok forteller om den spanske gjetergutten som reiser gjennom den egyptiske ørkenen på leting etter en skatt – men i stedet møter en alkymist som lærer ham meningen med livet. Den ble først utgitt i 1988.

– Det er en bok jeg virkelig er blitt inspirert av, og jeg har sagt ja til personlig å produsere den. «Alkymisten» er enkel og åndelig, og manus vil gjenspeil det. Boken betyr så mye for mennesker på et spirituelt plan, likevel er det også en stor kjærlighetshistorie i den. Det er en utrolig rørende, følelsesladd historie, sier Weinstein i en presseuttalelse som ble fremlagt.

Filmen vil bli spilt inn på ulike opptakssteder i Europa og Midtøsten til sommeren. Nå begynner jakten på den som skal spille rollen som gjetergutten Santiago. (©NTB)