5000 flyreisende rammes

 Foto: Scanpix.
5.000 reisende fra Gardermoen rammes av flyplasstreiken når 48 flyginger blir innstilt mandag. Enda verre kan det bli dersom flere flyplasser blir stengt tirsdag.

32 flyginger fra Oslo Lufthavn Gardermoen ble innstilt søndag på grunn av streiken ved seks flyplasser. Enda flere flyginger blir innstilt fra landets hovedflyplass mandag.

– Vi regner med 48 innstillinger. På en vanlig mandag reiser 60.000 til og fra Gardermoen og vi regner med at 5.000 blir berørt av streiken på mandag, sier pressetalskvinne Sofie Bruun ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Hun ber de reisende om selv å finne ut om de blir berørt av streiken. Rådet er å finne alternative reisemåter eller utsette flyturen.

Stopp for Nordsjø-trafikk

Trappes streiken ved flyplassene opp tirsdag, kan det føre til at rundt 2.200 oljearbeidere ikke kommer seg til og fra Nordsjøen daglig.

Streiken ved seks flyplasser i Norge har allerede skapt store problemer for oljeselskapenes helikopterflyginger til og fra installasjoner i Nordsjøen. Etter at Bergen lufthavn Flesland stengte fredag, har StatoilHydro måttet flytte sine helikopterflyginger til Stavanger lufthavn Sola. Dersom streiken trappes opp til også å omfatte Stavanger lufthavn fra tirsdag, kan det føre til at nærmere 2.200 oljearbeidere ikke kommer seg til og fra Nordsjøen daglig.

Tallet baserer seg på opplysninger om passasjertrafikken fra de to helikopterselskapene CHC Helikopter Service AS og Norsk Helikopter AS som flyr i Nordsjøen. (©NTB)