Woody Allen begeistrer Cannes med trekantfilm

 Woody Allen begeistrer Cannes med sin nye film, der Penelope Cruz (t.v.) spiller hovedrollen. Til høyre Allens kone Soon-Yi. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Sexlivet er vanskelig nok for den som holder seg til en enkelt partner. Trekantforhold er for kompliserte til å fungere i det virkelige liv, sier regissør og skuespiller Woody Allen.

Hans nye film «Vicky Cristina Barcelona» har åpnet latterdørene på vidt gap i Cannes, der den vises utenfor konkurranse på årets festival. Penélope Cruz spiller hovedrollen som ildfull og bedratt spansk hustru.

Hennes mann Juan Antonio – spilt av Cruz’ partner i det virkelige liv, Oscar-vinner Javier Bardem – har forelsket seg i ikke én, men to amerikanske kvinner som ferierer i den spanske byen Barcelona. De to spilles av Rebecca Hall og Scarlett Johansson.

Komplisert

– Det er vanskelig nok å få til et forhold til én person. Når man skal forsøke å finne fram til løsninger i livet, er det ofte slik at det blir mer komplisert med to enn med én, sa Woody Allen til pressefolk i Cannes i helgen.

– På film kan man alltids få det til, fordi det dreier seg om figurer som er mer todimensjonale enn virkelige mennesker. Men i det virkelige liv kunne de fleste av oss aldri leve med noe slikt, fortsatte den amerikanske filmveteranen, som er 73 år gammel.

Showbizbladet Daily Variety mener «Vicky Cristina Barcelona» ser ut til å være en «sexy og morsom fornøyelse» som kan være blant Woody Allens beste filmer, i alle fall i de senere år. Men denne bedømmelsen bygger på filmens trailer og ikke på hele filmen.

Lettelse

Den britiske avisen The Independent slår fast at «Vicky Cristina Barcelona» ble mottatt med «et kollektivt lettelsens sukk» på Cannes-festivalen. Etter tre filmer som fikk heller likegyldig mottakelse, er Woody Allen tilbake i toppform, mener avisens kritiker.

Disse tre filmene ble alle spilt inn i Storbritannia. Allen har måttet forsvare seg mot påstander om at byen Barcelona lokket ham til seg med en million euro eller åtte millioner kroner i produksjonsstøtte, noe han avviser blankt.

Etter Woody Allen var det Harrison Fords tur i Cannes. Hans fjerde og siste «Indiana Jones»-film, «Indiana Jones og Krystallhodeskallens Kongedømme», ble mottatt med applaus i Cannes, men fikk en blandet mottakelse av kritikerne. (©NTB)