Blir på sykehuset

Senator Edward «Ted» Kennedy skal gjennomgå omfattende tester på sykehus etter et akutt illebefinnende lørdag. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Senator Edward Kennedy (76) blir på sykehuset i Boston noen dager for en grundig legeundersøkelse etter et han lørdag ble innlagt med det legene først fryktet var et slag.

Lørdag ettermiddag ble det klart at den demokratiske senatoren ikke hadde hatt et slag, men et akutt illebefinnende. Han blir værende på sykehus slik at legene kan utføre omfattende tester.

– Senator Kennedy skal i løpet av de neste dagene gjennomgå videre evaluering så vi kan finne ut hva som forårsaket illebefinnendet. Videre behandling vil så bli bestemt, sier Kennedys lege Larry Ronan.

Dårlig

Kennedy ble sendt til sykehus i all hast da han brått følte seg dårlig hjemme på Kennedy-familiens eiendom utenfor byen Hyannis i Cape Cod-området i Massachusetts lørdag.

Ifølge avisen Boston Globe fikk Kennedy et nytt illebefinnende i helikopteret på vei til sykehuset Massachusetts General Hospital i Boston. Kennedy hvilte lørdag kveld ut på sykehuset og var ikke i noen umiddelbar fare, ifølge Ronan.

Kennedy ble i oktober operert etter at legene fant en delvis blokkert blodåre i halsen hans.

Bush-kritiker

Edward «Ted» Kennedy er yngste bror av avdøde president John F. Kennedy. Han er en krass kritiker av president George W. Bush og har en rekke ganger angrepet presidentens Irak-politikk, skattepolitikk og administrasjonens valg av konservative høyesterettsdommere.

Barack Obama, som ligger an til å bli Demokratenes presidentkandidat, sa lørdag at han har vært i kontakt med Kennedy-familien for å uttrykke sin medfølelse.

– Vi tenker på dem og ber for dem, Ted Kennedy er en gigant i USAs politiske historie, sa Obama, som har fått Kennedys støtte i nominasjonskampen.

Hillary Clinton sa at alle amerikanere ønsker Edward Kennedy god bedring og håper han blir frisk. Kennedy er en politisk kjempe, fremholdt hun. (©NTB)