Kongeparet kom med solskinn

Da sola kom fram 17. mai om ettermiddagen, kom også smilene fram hos kongeparet og ordfører Fabian Stang (H) som deltok i 17. mai-feiringen i Vestre Aker bydel i Oslo. (Foto: Terje Bendiksby/Scanpix) Les mer Lukk

Etter en av de våteste og kaldeste 17. mai-formiddagene i Oslo på denne siden av krigen, kom kongeparet med sol og litt mer varme til Vestre Aker bydel i lørdag ettermiddag.

(NTB-Wibecke Lie) Nå skal det noe mer enn noen snø- og regnbyger til å skremme vår kongefamilie fra å delta i 17. mai-feiringen, men det var ikke bare kongeparet som satte pris på at været snudde utpå dagen.

Flere tusen mennesker hadde tatt turen til gardeleiren på Huseby for å hilse kongeparet velkommen til bydelen 17. mai om ettermiddagen. Barn og unge underholdt med sang og musikk før kong Harald og dronning Sonja ble kjørt med hest og vogn til Hovseter, der mer ungdommelig sang og musikk ventet.

Besøket i bydelen ble avsluttet med kaffebesøk på frivillighetssentralen Hovstua, der blant andre psykisk utviklingshemmede får hjelp til en triveligere hverdag.
Tidligere på dagen sto kongeparet og kronprinsparet på Slottsbalkongen i tre stive timer for å hilse hovedstadens barnetog.

Les også:

Svensk hurra for 17. mai!

Været skremte folk

Tok imot barnetoget i snøvær

Tok 17. mai på forskudd

Hipp hurra for Nauru!