Erkjenner dødelige knivstikk

I denne leiligheten ble en 29 år gammel mann funnet drept på morgenen 17. mai. En 17 år gammel jente er siktet for drapet. Hun blir trolig framstilt for varetektsfengsling mandag. (Foto Hans Petter Sørensen/Scanpix) Les mer Lukk

Den 17 år gamle jenta som er siktet for forsettlig drap på en 29-åring i Utskarpen i Rana innrømmer at hun påførte mannen de dødelige knivstikkene.

Forsvarer John Erik Nygaard bekrefter overfor Aftenposten.no at 17-åringen erkjenner å ha knivstukket 29-åringen. Politiet har siktet henne for forsettlig drap.

– Det stemmer at hun påførte ham knivstikkene, men hun har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Det vil vi komme tilbake til senere, sier Nygaard til NTB.

Politiet ble varslet om hendelsen i 7-tiden lørdag morgen. Da politifolk og helsepersonell kom fram til leiligheten, fant de 29-åringen død.

Har det tøft

– Vi fikk melding fra en person som oppholdt seg på åstedet, og ut fra de opplysningene foretok vi en pågripelse av en 17 år gammel jente, sier jourhavende politiadvokat Linda Rømma i Helgeland politidistrikt til NTB.

Politiet vil ikke si noe om hendelsesforløpet eller mulig motiv for drapet. Hva slags relasjon det skal ha vært mellom avdøde og siktede er heller ikke kjent.

– Det er for tidlig å si noe om omstendighetene rundt hendelsen fordi vi er i en veldig tidlig fase i etterforskningen, sier Rømma.

Forsvareren sier 17-åringen har de svært tøft.

– Hun er selvsagt preget av det som har skjedd. Hun er jo bare 17 år, og har behov for oppfølging nå, sier Nygaard.

Har avhørt vitner

Lørdag kveld pågikk det fremdeles åstedsundersøkelser i leiligheten, og politiet har avhørt vitner. Politiet ønsket å avhøre jenta i løpet av lørdagen, men det er usikkert om en får dette til. Ifølge Nygaard blir avhøret av jenta trolig utsatt til søndag.

– I løpet av ettermiddagen har vi avhørt tre vitner, og det vil fortsatt pågå avhør utover kvelden, sier Rømma.

Hun bekrefter at den siktede 17-åringen bodde i huset der 29-åringen ble drept, sammen med vitnet som meldte fra om hendelsen til politiet.

Politiet vurderer nå om jenta skal framstilles for varetektsfengsling.

– Dersom vi bestemmer oss for å framstille henne for varetektsfengsling, vil det bli holdt fengslingsmøte mandag, sier Rømma.

Avlyste 17. mai-feiring

På grunn av drapet ble deler av 17. mai-feiringen avlyst i Utskarpen.

– Vi ble anmodet av politiet om å begrense dagens arrangement, sier Steinar Sjonbotten i 17. mai-komiteen til Aftenposten.no.

Både barnetoget, korpsmusikken og dagens taler ble avlyst.

– 17. mai-arrangementet skjer innendørs på skolen. Det er jo barnas dag, så vi har noen leker innendørs, sier Sjonbotten. (©NTB)