Tok imot barnetoget i snøvær

 Foto: Scanpix.
Kalenderen viste 17. mai, men snøværet over Skaugum skapte vinterlig stemning da kronprinsfamilien hilste barnetoget i Asker tidlig lørdag morgen.

Men vertskapet på Skaugum hadde tatt høyde for det kjølige været, og alle de fem i kronprinsfamilien hadde tatt varme bunader på.

Kronprins Haakon og yngstemann prins Sverre Magnus var iført Asker-bunadene som de brukte første gang i fjor, mens kronprinsessen og de to eldste barna hadde Vest-Agder-bunader for anledningen.

Prinsesse Ingrid Alexandra er vokst ut av Hardanger-drakten hun fikk i dåpsgave, og kunne for første gang ta i bruk sin nye Agder-bunad, som er en gave fra Kristiansand kommune.

Frosne skolebarn

Etter en stund i snøværet på Skaugum-trappa fikk den lille prinsessen en varm cape over bunaden der hun satt frysende på pappas arm og vinket til de mange hundre forfrosne skolebarna som defilerte forbi i snøværet.

Lille Sverre Magnus så ikke ut til å bry seg om snøværet der han tuslet rundt med flagget sitt, men etter å ha tatt et par turer utenfor trappa på egen hånd, ble han tatt på mammas arm.

Raskt skifte

Det er en lang tradisjon at kronprinsfamilien tar imot Askers skolebarn 17. mai om morgenen. Det har de gjort siden 1946. Men at 17. mai-toget går i snøvær har neppe skjedd tidligere.

Etter barnetoget hadde kronprinsfamilien bare noen minutter på å skifte antrekk før de satt seg inn i bilen til Slottet, der de skulle hilse Oslos barnetog fra slottsbalkongen. (©NTB)