Pensjonister stripper for mer penger

Aldrende australiere stripper til støtte for kravet om økte pensjoner under en aksjon i storbyen Melbourne fredag. Demonstrasjonen, som var rettet mot manglende penger til pensjonistene på statsbudsjettet i et Australia som går så det suser, skapte kaos i trafikken i Melbourne. Les mer Lukk

Australske pensjonister kaster klærne til støtte for krav om større pensjoner. Lederen for partiet Familien først, senator Steve Fielding, kaller pensjonistene Australias mest forsømte gruppe.


Til tross for hustrig vær – det er høst i Australia på denne tiden av året – stilte rundt 150 eldre til demonstrasjon bare iført undertøy i storbyen Melbourne fredag. De raste mot årets statsbudsjett, som gir lite til pensjonistene selv om det er gjort opp med solid overskudd.

– Pensjonistene har ingen offentlig stemme, og må leve på et lite ukentlig beløp som de fleste andre umulig kunne greie seg med. Nå vakler de under tyngden av økende priser på mat og bensin, sa senator Fielding fredag.

– Landet går så det suser, og vi vil ha vår del av kaka, kommenterte Patricia Reeve fra organisasjonen Rettferd for pensjonistene. Statsminister Kevin Rudd sa at han forstår at det er blitt dyrere å leve.

Men Rudd vil ikke love de eldre flere penger før en pensjonskomité som nå er i arbeid, har lagt fram sin rapport. I april vant drosjesjåførene i Melbourne innrømmelser fra myndighetene etter en strippeaksjon som kan ha inspirerte pensjonistene. (©NTB)