Portforbud i Jaipur etter bombeangrep

Ødeleggelsene var store og minst 80 personer ble drept da en rekke bomber eksploderte i den indiske byen Jaipur tirsdag. Foto: SCANPIX Les mer Lukk

Det er innført portforbud i den indiske byen Jaipur etter at om lag 80 mennesker ble drept av åtte bomber tirsdag.


Om lag 200 personer ble såret i det blodige angrepet i den historiske byen vest i India.

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om hvem som kan stå bak angrepet, men mistanken retter seg mot militante islamistiske grupper fra Pakistan eller Bangladesh. Motivet kan være å undergrave den skjøre fredsprosessen mellom India og Pakistan.

Målet kan også ha vært å skape spenninger mellom ulike religiøse grupper, ifølge myndighetene i delstaten Rajasthan, der Jaipur ligger.

Politiet har derfor skjerpet vaktholdet for å hindre at det bryter ut kamper mellom hinduer og muslimer. To til tre personer er tatt inn til avhør, men det er uklart om de har noe med angrepet å gjøre.

Ifølge politiet eksploderte i alt åtte bomber i rask rekkefølge på markedsplasser og foran et hindutempel i Jaipurs gamleby.

Onsdag var gatene i Jaipurs gamleby stort sett tomme, men enkelte kom tilbake for å plukke opp eiendeler i ødelagte kjøretøy.

Jaipur er et populært turistmål. Gamlebyen innenfor bymurene blir kalt «Den rosa byen» på grunn av den rosa fargetonen på de gamle bygningene og bymuren. (©NTB)