Bush' datter gift

 Henry Hager og Jenna Bush ved alteret under seremonien som ble holdt utendørs på Bush-ranchen i Texas. Foto: REUTERS/White House/Shealah Craighead/SCANPIX Les mer Lukk

President George W. Bush tok lørdag en liten pause fra to kriger, terrorisme, rekordhøye bensinpriser og en økonomi i krise for å gifte bort sin datter.

USAs president George W. Bush sammen med kona Laura og døtrene Jenna (t.h.) og Barbara før vielsen på familiens ranch i Texas. Foto: REUTERS/SCANPIX

På Bush-ranchen i Texas giftet 26 år gamle Jenna Bush seg med den 30 år gamle Henry Hager.

– I dag er min datter Jennas bryllupsdag. Dette er en gledelig anledning for vår familie mens vi feirer det lykkelige liv som hun og hennes mann Henry står foran, sa en stolt far i presidentens ukentlige radiotale.

De to ble gift ved solnedgang på bredden av en innsjø på ranchens område. Bak dem sto et kremfarget kors i laget av kalkstein fra Texas som Bush fikk satt opp i anledning bryllupet.

Bryllupet var en privat affære uten presse til stede, men noen detaljer om seremonien lekket likevel ut. Blant dem at tvillingsøsteren Barbara var brudepike, at Henrys bror Jack var forlover og at Super T sto for underholdningen.

Det private og relativt enkle utendørsbryllupet på ranchen var i tråd med Jennas ønske om å slippe en overdådig seremoni i Det hvite hus i verdens søkelys.

Det nygifte paret skal slå seg ned i Baltimore, hvor Jenna skal jobbe som lærer og Hager har fått jobb i Constellation Energy. Hager får neste uke sin mastergrad i business. (©NTB)