Krisemøte om Libanon

 Røyk stiger opp fra Alley-området under sammenstøt mellom Hizbollah-krigere og tilhengere av regjeringen i Libanon søndag. Foto: REUTERS/ Issam Kobeisy/SCANPIX Les mer Lukk

Arabiske utenriksministre som søndag møttes i til krisemøte i Kairo, ber om en umiddelbar våpenhvile mellom de rivaliserende partene i Libanon.

– Rådet ber om at all bombing og skyting opphører umiddelbart, og at væpnede menn trekker seg tilbake og lar hæren slippe til i de aktuelle områdene, het det i en uttalelse lest opp av visegeneralsekretær i Den arabiske liga, Ahmed Bin Hilli, søndag.

De politiske uoverensstemmelsene må løses på fredelig vis, understreket utenriksminister Mahamoud Ali Youssouf fra Djibouti, som for tiden har formannskapet i Den arabiske liga.

– For til syvende og sist er det det libanesiske folk som må betale den grusomme prisen, advarte Youssouf.

Minst 44 mennesker er drept og 128 såret i kampene mellom tilhengere av den Hizbollah-ledede opposisjonen og folk som støtter regjeringen de siste dagene.

Kampene er de til nå blodigste i den 17 måneder lange maktkampen mellom opposisjonen, med Hizbollah i spissen, og regjeringen.

Regjeringen har vært nærmest handlingslammet siden Hizbollahs statsråder gikk ut av koalisjonen i november 2006. (©NTB)