Martines far ber Abdulhak utlevere sønnen

Bak disse murene i Yemen bor  Shaher Abdulhak, far til den etterlyste  Farouk Abdulhak. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Avdøde Martine Vik Magnussens far henvender seg nå direkte til Farouk Abdulhaks mektige far med en bønn om at han bidrar til å få sønnen utlevert.

Farouk Abdulhak, som er etterlyst som vitne i forbindelse med drapet på den norske studenten, er sønnen til en av Jemens mektigste menn, milliardæren Shaher Abdulhak.

– Jeg er overbevist om at Shaher Abdulhak har midlene og mulighetene som skal til for sikre at denne saken blir behandlet rettferdig, sier Martines far, Odd Petter Magnussen, til avisa Daily Mail søndag.

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i kjelleren i en fasjonabel bygård i London 16. mars etter å ha vært savnet i to døgn. Rettsmedisinerne fastslo at hun ble kvalt.

Farouk Abdulhak skal være den siste personen som ble sett sammen med Martine. Han dro fra London i privatfly til sitt hjemland Jemen dagen før Magnussen ble funnet død. Politiet i England ønsker å snakke med ham, men britiske myndigheter har ingen utvekslingsavtale med Jemen.

– Jeg er overbevist om at Shaher sitter på mulighetene til å skape klarhet i denne saken. Jeg håper han vil bruke disse mulighetene slik at min familie kan fortsette med våre liv på en best mulig måte, sier Odd Petter Magnussen.

Han skjønner hvilke utfordringer milliardærfaren nå sliter med.

– Vi prøver å oppdra våre barn til å gjøre riktige valg i livet. I dette tilfelle mener jeg at å klargjøre omstendighetene rundt Martines død er det helt klart riktige valget, sier Magnussen. (©NTB)