Satte norsk rekord

Jaysuma Saidy Ndure har satt ny norsk rekord på 100 meter. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure satte norsk rekord på 100 meter i Super Grand Prix-stevnet i Qatar fredag. Han vant løpet på tiden 10,01.

Ndure imponerte stort i sesongåpningen i Doha. OL-håpet senket sin egen rekord med 5/100 sekund som fjorårets sprintkomet satte i Stuttgart i september.

– Det var det vi hadde håpet på, at han skulle klare å fortsette der han sluttet i fjor. Det ser bra ut. Han løp veldig bra midtveis i løpet, men kom litt dårlig ut i starten og hadde litt problemer på slutten, sa trener Olav Magne Tveitå til NTB.

Sportssjef Ketil Tømmernes likte også det han så av sprinteren.

– Dette løpet viser at Ndure har gjort en stor jobb i vinter sammen med trenerne og apparatet rundt ham. Det profesjonelle opplegget som de har kjørt, har hevet ham ytterligere, sa Tømmernes.

– Han viser at han er på et høyere nivå enn på slutten av fjorårssesongen og betydelig høyere enn på samme tid i fjor, la Tømmernes til.

Blant annet var Ndure på treningsleir ved USAs olympiske treningssenter i San Diego i sju uker.

– Ting har gått veldig bra i hele vinter. Vi visste at dette kunne bli bra, fortalte Tveitå.

Bislett-duell

Det lover godt foran Bislett Games om en snau måned. Der skal Ndure blant annet løpe 100-meteren mot Derrick Atkins som tok sølv i Osaka-VM i fjor.

– Det gir en fantastisk oppladning på alle måter, både for publikum og Jaysuma selv. Han får en trygghet på at det han har gjort har vært riktig, mente Tømmernes.

I fredagens løp knep Ndure seieren 1/100 sekund foran Darrell Brown fra Trinidad og Tobago. Michael Frater fra Jamaica tok tredjeplassen med 10,08.

Krampe

På slutten av løpet fikk han krampe på baksiden av låret, men han løp likevel inn til seier.

– Det er snakk om krampe og ikke strekk. Muskulaturen er øm og vond på baksiden av låret, sa Tveitå.

På grunn av skaden valgte Ndure å stå over 200-meteren senere fredag. Da skulle han blant annet løpe mot stjernene Jeremy Wariner og LaShaun Merritt. Heller ikke Wariner stilte på distansen etter at han pådro seg en skade under oppvarming.

– Jeg er ikke veldig bekymret, men jeg synes ikke det var noe gøy. Jeg skal uansett ikke løpe før på Bislett 6. juni, sa Ndure til NRK.

Andreas Thorkildsen vant spydkonkurransen med sitt kast på 87,59 meter. (©NTB)