Josef Fritzl er faren

DNA-bevisene er klare. Josef Frtizl er faren til datterens barn. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

DNA-prøver stadfester at Josef Fritzl (73) er faren til de seks overlevende barna som datteren hans fødte mens han holdt henne fanget.

Amstetten (NTB-Trygve Mellvang-Berg): – Prøvene slår entydig fast at Fritzl er faren, sa etterforskningsleder Franz Polzer på en pressekonferanse i den østerrikske byen Amstetten tirsdag.

DNA-prøvene støtter dermed både den 42-årige datterens forklaring og Fritzls egen tilståelse i saken.

Josef Fritzl har tilstått å ha holdt datteren fanget i kjelleren i 24 år og fått sju barn med henne. Det sjuende barnet skal ha mistet livet. Familien levde i trange underjordiske rom og så ikke dagslys.

Fritzl ble tirsdag varetektsfengslet i 14 dager.

Samtidig støtter DNA-prøver av de mange brevene Fritzl tvang datteren til å skrive, politiets teori om at brevene er Fritzls verk.

Avviser spekulasjoner

Politiet benyttet pressekonferansen til å imøtegå flere av spekulasjonene i pressen om at Fritzl umulig kan ha vært alene om å holde datteren og deres felles barn innesperret i kjelleren i familiehuset.

Blant annet har flere aviser slått fast at Fritzl flere ganger var på lange ferier i løpet av årene han holdt barna sine fanget, og at andre må ha kommet med mat til de innesperrede i disse periodene.

– Dette er ikke noe vi ser på nå. Ferieturer kunne ha vært mulig, ettersom det fantes et eget lager i kjelleren, hvor næringsmidler ble oppbevart, sier Polzer.

Han forteller at politiet ikke har mistanke til at Fritzls kone skal ha visst om det som skjedde.