Høyre vil ha alle fire med i regjering

(Foto: Scanpix)
Høyre vil ha alle de fire ikke-sosialistiske partiene med i en regjering som i 2009 skal kaste de rødgrønne. Dette slår landsmøtet fast. Partiet krever dessuten at Erna Solberg blir statsminister.

Oslo (NTB): Den gjenvalgte partilederen understreker at det ikke blir noen borgerlig regjering uten Høyre. Hun sier også at utsikten til regjeringsskiftet øker jo større Høyre blir i valget.

Solbergs budskap til landsmøtet i Fremskrittspartiet neste helg er at partiet må vise vilje i praktisk politikk for å skape et klima som igjen kan føre til et skifte.

– De må ville det. Vi vil i Høyre, og vi har sagt det. Landsmøtet er entydig på dette punktet. Alle som ønsker en borgerlig regjering, må tenke gjennom hva vi kan tape dersom vi ikke får det til, sa Solberg ved avslutningen søndag.

Ut over dette ville hun ikke gå i detaljer om hvem som må strekke seg mest i form av korrigerte standpunkter for å skape en tilnærming.

– Vi stenger ingen dører, men sender ut en åpen invitt til alle som synes dagens regjering fører landet i feil retning. Denne holdningen vil vi ha helt fram til valget, understreket partilederen.

Den nyvalgte 1. nestleder, Jan Tore Sanner, sa at Høyre har reist seg etter det elendige valget i 2005. Nå er Høyre-folk klare i stemmen og rette i ryggen.

– Vi skal ut og slåss for vår visjon om et samfunn med muligheter for alle. Velgerne forventer at et borgerlig flertall skal gi en borgerlig regjering. Vi vingler ikke, og vi viker ikke. Vi vil bygge et bredt borgerlig samarbeid med Venstre, KrF og Frp, sa Sanner i sin oppsummering til landsmøtet. (©NTB)