Larvik til finale etter drama

Larvik HKs Tonje Larsen og Olga Medvedeva i kamp med kroatiske HC Podravka Vegeta i Europacupkampen i håndball mellom de to lagene i Bergslihallen i Larvik lørdag ettermiddag. Foto: Morten Holm / SCANPIX Les mer Lukk

Larvik er klar for finale i cupvinnercupen håndball etter et håndballdrama mot Podravka Koprivnica lørdag. 33-30-seier holdt akkurat.

Cupvinnercupen håndball kvinner lørdag, semifinale 2. kamp:

Larvik – Podravka Koprivnica (Kroatia) 33-30 (17-10), sammenlagt 60-59

Bergslihallen

713 tilskuere

Toppscorer Larvik: Linn-Kristin Riegelhuth 11.

Podravka Koprivnica: Anita Bulath og Miranda Kattary 6.

Utvisninger: Larvik 4 x 2 min., Podravka 7 x 2 min.

- Det ble så vidt det her, sa en lettet Larvik-trener Karl-Erik Bøhn til NTB. Etter at Larvik hadde vært suverene i starten, falt de norske jentene litt sammen mot slutten.

- Vi ble nok litt for nervøse og passive i begge ender, sa Bøhn om «minikollapsen» på slutten av kampen. De 713 frammøtte i Bergslihallen fikk se en avslutning som var litt mer spennende enn de hadde ønsket seg.

For Larvik ledet 17-10 ved pause og hadde en stund 11 måls ledelse. Det så ut til å gå mot utklassingsseier, men så ble det likevel veldig spennende. Podravka, som vant første kamp 29-27, spiste seg innpå mål for mål.

Det stokket seg offensivt for Larvik, og i kampens siste angrep hadde Podravka sjansen til å score målet som ville sendt laget til finale på bortemålsregelen. «Snille» dommere unnlot imidlertid å dømme straffe da avslutteren ble hindret og sendte skuddet høyt over mål.

Dermed kunne Larvik-jentene juble, mens gjestene freste av sinne overfor dommerne. (©NTB)

Les også:

Forbundet stoppet tidenes håndballfest