Nye angrep på Dalai Lama

En demonstrant med et tibetansk flagg utenfor den kinesiske ambassaden i Moskva fredag, samme dag som kinesiske myndigheter sa de er åpne for samtaler med Dalai Lamas medarbeidere. Foto: Reuters/Enis Sinjakov/SCANPIX Les mer Lukk

Statlige kinesiske medier fortsetter angrepene på Dalai Lama, til tross for at myndighetene sier de vil møte representanter for den tibetanske eksillederen.

Den harde språkbruken i artiklene som sto på trykk i Folkets Dagblad og andre toneangivende aviser lørdag, viser at det siste kinesiske utspillet ikke representerer noen politisk helomvending.

Oppførselen til kretsen rundt Dalai Lama, eller Dalai-klikken, som den tibetanske eksilregjeringen kalles i Beijing, undergraver ifølge Folkets Dagblad den buddhistiske religion. Ryktet til den tibetanske buddhismen er fullstendig ødelagt takket være Dalai Lama og hans medarbeidere, hevder avisa.

Partiorganet kritiserer også den tibetanske åndelige lederen for ikke å anerkjenne Kinas innsats for å bringe Tibet ut av fattigdom og føydalisme.

Tibets Dagblad, som også kontrolleres av det kinesiske kommunistpartiet, stoler ikke på Dalai Lamas forsikringer om at han mener Tibet fortsatt bør være en del av Kina, og at han ikke hadde noe å gjøre med opptøyene i Tibet i forrige måned.

- Hendelsene i Lhasa 14. mars er et nytt stygt skuespill omhyggelig planlagt av Dalai-klikken i et forsøk på å sikre uavhengighet for Tibet, skriver avisa. (©NTB)