Martine ble kvalt til døde

 Martine Vik Hansen ble kvalt, slår London-politiet fast. Foto: Scotland Yard/Scanpix. Les mer Lukk

Den norske studenten Martine Vik Magnussen som ble funnet død i London i mars, ble kvalt til døde, opplyser politiet i London.

Magnussen studerte ved prestisjefylte Regents College i den britiske hovedstaden, og ble funnet død i søppelrom i en fasjonabel bygård den 16. mars. Da hadde hun vært savnet i to døgn.

Fredag gikk Scotland Yard ut med dødsårsaken. Rettsmedisinere har fastslått at den norske studenten ble kvalt til døde. De siste undersøkelsene viser at 23-åringen døde som følge av «trykk mot halsen».

Politiet sendte også ut en ny oppfordring til Farouk Abdulhak fredag. 21-åringen er etterlyst som vitne og bodde i bygården hvor Magnussen ble funnet.

Trist etter å ha blitt forhåndsdømt

Abdulhak var en medstudent av Magnussen, og dro til hjemlandet Jemen dagen før Magnussen ble funnet død. Abdulhak insisterer på at han ikke har noe med drapet gjøre, og sier han er trist etter å ha blitt forhåndsdømt i pressen.

Han har også sagt at han gjerne snakker med britisk politi, men Storbritannia og Jemen har ingen utleveringsavtale. Nå anmodes han på nytt til å kontakte britisk politi.

Det antas at han fortsatt oppholder seg i Jemen, men politiet ønsker å snakke med ham i England.

– Vi er sikre på at han dro til Kairo 14. mars, sier Jessica Wadsworth, som leder etterforskningen.

Konsentrerer seg om de siste timene

Abdulhak har fortsatt status som vitne i saken, og politiet ønsker å avhøre ham om Magnussens siste timer.

– I den siste måneden har vi konsentrert oss om å sette sammen Martines siste bevegelser og omstendighetene rundt mordet. Vi har hatt et veldig godt forhold til Martines familie i Norge, som forståelig er under hardt press, sier Wadsworth til Daily Mail.

Nå som obduksjonsrapporten er klar, blir saken formelt regnet som en drapssak av britisk politi.

Feiret toppkarakterer

Magnussen skal begraves i Asker onsdag. Hennes far, Odd Petter, sier at hun var ute for å feire toppkarakterer natten hun ble drept.

– Martine var en hardtarbeidende og intelligent jente som også var jordnær. Natten hun døde var hun ute og feiret semesteravslutningen og at hun hadde fått de beste resultatene i klassen, sier faren i en pressemelding politiet i London har sendt ut.

– Martine elsket livet og familien, og med hennes snille og karismatiske personlighet brakte hun liv inn i hverdagen. Det er hardt å akseptere at hun ble tatt fra oss og at det skjedde på denne måten, sier Odd Petter Magnussen. (©NTB)