Våren kommer i nord, og drar i sør

Illustrasjonsfoto: Scanpix 
Mens nordlendingene kan glede seg til finvær i helgen ser det verre ut fra Trøndelag og sørover.

På Østlandet har solen skapt sommerlige stunder den siste tiden, men til helgen skal det snu. I Oslo er det meldt stadig dårligere vær framover, fra søndag viser værmeldingene skyer og regn i hovedstadsområdet.

Her kan du sjekke helgeværet

Også i Bergen er det ventet dårlig vær, og neste uke ser ganske grå ut for værbitte hordalendinger, eneste lyspunkt blir på onsdag. Da er det meldt delvis skyet vær, og opphold.

Vink farvel til knallværet

I Trøndelag har finværet skapt god stemning den siste tiden, men også for trønderne blir det en pause i våren nå.

«Vink farvel til knallværet» slår Adresseavisen opp, og bringer nyheten om fire dager med skyet vær og regn. Men avisa kan også trøste med at det i det minste holder seg mildt.

Også i Stavanger er det ventet trist og dårlig vær, men det ser ut til å gi seg neste torsdag. Også i Stavanger ser det ut til å holde seg mildt, men regnværet kommer nok til å gjøre sitt for å dempe vårstemningen.

Våren kommer!

Da er det mer å glede seg over i de nordligste fylkene. Avisa Nordland kan fryde sine lesere med overskriften «Våren er her!». Avisa kan fortelle at det blir fint vær i helgen, og at gradestokken kommer til å krype over ti grader i Salten.

– Det blir varmere også utover neste uke. Da kan folk i Salten glede seg over at gradestokken krype over 10 grader. På det varmeste kan det også bli over 10 grader på natta i neste uke, sier Rune Skoglund ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Og i Tromsø kan man også glede seg over finvær.”Våren kommer!”, slår Nordlys opp, og frister sine lesere med bilder av vårblomster.

91 cm snø

Det er en fin kontrast til vinterværet som har preget «Nordens Paris» den siste tiden.

– Vi venter en lengre periode med mye sol og høyere temperaturer, sier statsmeteorolog Ola Mellem. Fredag morgen ble det målt 91 centimeter med snø utenfor Vervarslinga i Tromsø, men nå kan meteorologene melde at våren har meldt sin ankomst.

I Finnmark er det også ventet mye sol den kommende perioden, og i Alta kommer temperaturen til å stige til over 5 grader, ifølge yr.no. (©NTB)

Her kan du se værmeldingen for helgen

Pollenvarsel