Vraket fra hopplaget

 Roar Ljøkelsøy er vraket fra hopplandslaget. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Veteranene i norsk hoppsport må satse selv for å få gylne øyeblikk i hoppbakken. Landslagsplassen mistet de torsdag.

Sigurd Pettersen. Foto: Scanpix.

Roar Ljøkelsøy (31), Lars Bystøl (29) og Sigurd Pettersen (28) mistet landslagsplassen til fordel for yngre utøvere.

– Men vi har ikke mistet troen på dem for det. Det kan virke hardt å droppe de etablerte, sa landslagstrener Mika Kojonkoski da det nye laget ble presentert.

Landslagsledelsen mener også at det kan være positivt for hoppmiljøet i Norge at de etablerte nå får tilbringe mer tid i sitt lokale lag.

– Vi styrker jo de fire treningssentrene i landet. Vi tror på at omgivelsene for de etablerte er profesjonelt nok til at de kan satse videre på egen hånd, sa Kojonkoski.

Ljøkelsøy får ro

Verken Lars Bystøl eller Sigurd Pettersen fikk det til å stemme i fjorårssesongen. Men verst var det kanskje for meritterte Roar Ljøkelsøy. 31-åringen klarte ikke å forsvare VM-gullet i skiflyging, og sesongen sett under ett var skuffende.

Landslagsledelsen håper at Ljøkelsøy kan komme opp mot tidligere storform, ved hjelp av egentrening og miljøet i Trønderhopp.

Lars Bystøl. Foto: Scanpix.

– Etter 15 år på reisefot trenger han nok litt ro. Han får trene hjemme, men med vår ideologi, sa Kojonkoski, som brukte et eksempel fra sitt hjemland for å illustrere.

– Janne Ahonen var ikke på det finske landslaget på sommeren. Og den ideen bruker vi nå, sa finnen.

Imponerende statistikk

Mange seire

Sigurd Pettersen står med seks verdenscuptriumfer, i tillegg til at han vant hoppuka i 2003/04. Han har også to VM-bronser, og et gull fra lagkonkurransen i skiflygings-VM i 2004.

Lars Bystøl forsvarte et noe vaklende Norge under OL i Torino 2006. Vossingen tok gull i normalbakken, bronse i storbakken og lagbronse. Han står også med to VM-bronser, og gull fra lagkonkurransen i skiflygings-VM i 2006.

Roar Ljøkelsøy har elleve seirer fra verdenscupen, to annenplasser i v-cupen sammenlagt, og en imponerende mesterskapsliste. 2 OL-bronser, 2 VM-sølv, 2 VM-bronser og 4 gull fra skiflygings-VM (2004, lag 04, 2006, lag 06).

Nå må de trene hardt på egen hånd for å supplere trofélisten. (©NTB)