Fader Pio vises fram 40 år etter sin død

 En pilegrim holder opp et bilde av populære fader Pio, som døde for 40 år siden. Levningene av Pio ble vist fram torsdag. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/ SCANPIX Les mer Lukk

Tusenvis av pilegrimer samlet seg torsdag for å se fader Pios levninger i en by i Sør-Italia. Den mystiske munken døde for 40 år siden.

Troende kneler i trappen til klosteret i San Giovanni Rotondo. Flere tusen pilegrimer samlet seg torsdag for å se fader Pios levninger i den søritalienske byen. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/ SCANPIX

Fader Pio er en av katolikkenes mest populære helgener. Historien forteller at han hadde merker etter Jesu korsfestelse både på hendene og føttene.

Munkens levninger oppbevares nå i klosteret i byen San Giovanni Rotondo, der han tilbrakte mesteparten av livet. Torsdag åpnet det italienske klosteret dørene til krypten slik at titusener av pilegrimer kunne ta en titt.

Ansiktet hans var imidlertid dekket av en maske av silikon ettersom det var for ødelagt til å bli vist fram.

Om lag 15.000 mennesker deltok samme dag på en messe i byen som ble ledet av en av Vatikanets kardinaler.

Levningene ble funnet i et gravkammer 3. mars, og siden har eksperter arbeidet med å bevare og rekonstruere kroppen.

Fader Pio ble ordinert til prest i 1910, og han skal ha hatt evnen til å forutse hendelser. Han ble kåret til helgen av pave Johannes Paul II i 2002 etter at den katolske kirken fant det bevist at munken utførte to mirakler etter sin død.

Kirken sier den har dokumentert at en kvinne med en uhelbredelig lungesykdom ble frisk etter å ha bedt til fader Pio. I tillegg mener kirken at en elleve år gammel gutt våknet av koma som følge av at moren ba Pio om hjelp.

I en meningsmåling i 2006 svarte flere italienere at de heller ba til fader Pio enn til jomfru Maria, Jesu mor. (©NTB)