Boikotter journalister

Foto: Scanpix
Gerhard Heiberg føler seg mobbet og fremstilt som en idiot. IOK-medlemmet boikotter journalister som han mener fremstiller ham feil.

– Under OL på Lillehammer laget jeg en liste på noen journalister som jeg tok meg retten til å si «deg vil jeg ikke snakke med» til. Jeg skriver ned navnet på journalister som ikke har fremstilt meg riktig, og gir meg selv retten til å boikotte dem, sier Heiberg til Aftenposten.

Etter at han kom hjem fra Kina har han vært svært restriktiv i forhold til hvilke journalister han møter. Listen over journalister han ikke ønsker å uttale seg til, begynner å bli lang.

Det ble storm da Heiberg uttalte seg om demokratiutfordringene i Kina for noen uker siden.

– Jeg synes det er trist at jeg blir mobbet og fremstilt som idiot. Det er håpløst når det jeg sier blir redigert og klippet som det passer journalistene eller redaksjonene. Det er viktig for meg at jeg får fremstå med det jeg ønsker å si, sier IOK-medlemmet.

– Jeg vet at mange er uenig med meg i det jeg sier, men det skiter jeg, forteller Heiberg til Aftenposten.

Han har akkurat vært i Kina. Heiberg mener at han ikke møtte noen stengte dører, og at han fikk tatt opp spørsmål rundt Tibet og menneskerettigheter.

– Myndighetene lytter til oss når vi tar opp disse spørsmålene. Ingen dører er lukket. Jeg kan ikke si at de gjør som vi sier, men de lytter. Uansett er ikke dette vårt bord. Vi kan ikke blande oss inn i et lands indre anliggender. Vårt ansvar er at OL avholdes på en skikkelig måte, sier Heiberg til avisen. (©NTB)