– Jeg visste at han kom til å ta livet mitt

I en stille rettssal i Oslo tingrett fortalte den 39 år gamle kvinnen at hun var sikker på å dø da hun ble slått ned og voldtatt.

Fakta om voldtektssaken  
* En 31 år gammel mann fra Somalia står tiltalt i Oslo tingrett for grov voldtekt og vold mot tre kvinner på 39, 42 og 48 år i Oslo i fjor.
* Den første skal ha skjedd ved 3.30-tiden natt til 31. januar i trappegangen i en bygård i Oslo sentrum. Den andre skal ha skjedd på Grünerløkka ved Akerselva ved 3.30-tiden natt til 4. mai og den siste bare halvannen time senere samme natt ved Akershus festning.
* Mannen erkjenner de to første, men ikke den siste av de påtalte voldtektene.
* Aktor har varslet krav om forvaring. Mannen selv sier han er innstilt på lang fengselsstraff og vil be om å bli sendt tilbake til hjemlandet etter endt soning.
* Onsdag forklarer den andre av de tre angivelig fornærmede seg for retten. (©NTB)

Inngående skildret den 39 år gamle kvinnen for dommerne i Oslo tingrett hvordan hun ble mishandlet og voldtatt den 31. januar i fjor.

Kvinnen var på vei hjem fra byen og skulle til å låse seg inn i porten til sentrumsgården hvor hun skulle overnatte hos en venn. Brått ble hun puffet inn i portrommet og fikk juling så blodet rant. I omtrent 40 minutter anslo kvinnen at hun kunne ha blitt slått, sparket og voldtatt i portrommet uten at hun turte å skrike etter hjelp.

Trodde det var ran

– Jeg trodde først det var et ran. Jeg hadde ingenting. Ikke veske en gang. Men han slo meg så voldsomt at jeg falt. Jeg reiste meg opp, men han slo meg igjen, sa kvinnen.

Kvinnen sliter med sterke psykiske ettervirkninger og ville ikke at den tiltalte 31-åringen skulle være til stede i salen under forklaringen. Derfor måtte mannen sitte i et tilstøtende rom med lydoverføring.

– Jeg så øynene hans, og de var store og helt kullsvarte. Det så ut som om det var djevelen selv jeg møtte, sa kvinnen.

Har erkjent

Da rettssaken startet mandag, erkjente den tiltalte somalieren straffskyld for to av de tre voldtektene han er beskyldt for å ha begått. Tiltalen om voldtekt og overfall av den 39 år gamle kvinnen er ett av punktene mannen har tilstått.

Under sin forklaring mandag hadde han imidlertid en ganske annen versjon av opptakten til det som skjedde i portrommet. Ifølge mannen skal de ha danset og drukket øl sammen, før han fulgte henne til leiligheten.

Kvinnen sa derimot at hun gikk alene fra baren, men at hun følte seg forfulgt på den korte turen gjennom sentrum.

Tenkte på moren

Kvinnen fortalte at hun var sikker på å dø. Etter at overgriperen ga opp videre forsøk på seksuelle handlinger, skal han ha fortsatt å slå. Til slutt orket ikke 39-åringen å reise seg mer.

– Jeg var helt sikker på at det var det siste. Jeg tenkte på familien min og på hvordan det så ut der. Gjennom blodet og alt. Det er mange måter å miste et barn, en datter på, men jeg visste at dette kom til å bli helt jævlig for mamma når jeg ble funnet, sa kvinnen.

Blindet av blod hørte kvinnen at det klikket i porten. Flere minutter etter dette ble hun liggende, usikker på om overfallsmannen fremdeles var i nærheten. Til slutt fikk hun sett seg om.

– Det så ut som et slaktehus. Det var blod over alt. Oppover veggene og på gulvet, fortalte kvinnen, som etter dette fikk tatt seg opp til kameratens leilighet i fjerde etasje og tilkalt ambulanse og politi. (©NTB)