Beltene reddet mange

Beltene reddet mange
Sikkerhetsbeltene i bussen kan ha reddet livet til mange av passasjerene i bussen som i helgen kolliderte i Sør-Spania. Ni finner omkom i ulykken, blant dem en sju år gammel jente.

En finsk mann som ikke vil oppgi navn sa søndag til nyhetsbyrået FNB at flere liv kunne vært reddet, hvis alle passasjerene hadde brukt belte. Han klager over at det gikk svært lenge før redningsmannskaper kom til ulykkesstedet.

Tiina Maskonen i turoperatøren Aurinkomatkat mener derimot at de spanske redningsarbeiderne gjorde en svært god jobb. Hun kom til ulykkesstedet utenfor Malaga ved Middelhavet tre kvarter etter at en beruset bilist kjørte inn i bussen lørdag kveld.

Førstehjelp

– På det tidspunktet var alt allerede gjort. De alvorligst skadde var brakt til sykehus og de lettere skadde fikk førstehjelp i en annen buss som var kommet til stedet, fortalte Maskonen til det finske nyhetsbyrået FNB søndag.

Ved siden av de omkomne – den sju år gamle jenta, sju kvinner og en mann – kom om lag 35 finner til skade i ulykken. Av disse ble 16 søndag fortsatt behandlet på sykehus, og for 14 av dem ble tilstanden beskrevet som alvorlig.

En kvinne i 50-årsalderen lå i koma og var ennå ikke identifisert. Føreren av en firehjulstrekker som kjørte inn i bussen og som mistenkes for promillekjøring, var også innlagt på sykehus, sammen med en annen bilfører som var innblandet i ulykken.

På vei hjem

De finske turistene var lørdag kveld på vei i buss til flyplassen i Malaga for å fly hjem til Finland etter endt ferietur. Sjåføren mistet kontrollen over bussen etter at den kolliderte med en bil på motorveien nær Malaga.

Sjåføren i bilen hadde en promille på 0,5, skriver avisen El Mundo – dobbelt så høyt som den tillatte verdien i Spania. Malaga-regionen ble lørdag rammet av uvær med sterk vind og styrtregn, noe som kan ha innvirket på kjøreforholdene.

En finsk kvinne som kjørte forbi ulykkesstedet lørdag kveld, forteller til avisen Ilta-Sanomat at det hersket fullt kaos på stedet. Det dannet seg køer på 30 kilometer på motorveien som følge av ulykken. (©NTB)