Hangeland og Fulham mot avgrunnen

Liverpools Jermaine Pennant,høyrer, scorer forbid Fulhams Brede Hangeland . (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Brede Hangeland var sentral da Fulham tapte 0-2 mot Liverpool lørdag. Nordmannen var på etterskudd ved det første målet, og må snart forberede seg på nedrykk.

For det ser virkelig stygt ut for Roy Hodgson og co. med bare tre kamper igjen å spille. Opp til Reading på trygg grunn er det fem poeng.

Dermed kan det se ut til at nedrykket er uunngåelig for Hangeland og Erik Nevland, som begge ble hentet til klubben i vinter for å unngå nettopp det.

Fulham har igjen Manchester City (b), Birmingham (h) og Portsmouth (b), og det er ikke akkurat hyggelige kamper for klubbens supportere.

City har gjort det godt på eget gress i år, og har vunnet ti av 17 kamper. Heller ikke mot Birmingham blir det lett. Alex McLeish’ lag kjemper for å unngå nedrykk, og også Portsmouth er en tøff motstander på sjetteplass i serien.

Mot Liverpool gikk det heller ikke veien lørdag. Etter 17 minutters spill havnet Hangeland på etterskudd i en løpsduell, og han måtte se Jermaine Pennant hamre inn 1-0 i vinkelen.

Hangeland var sjanseløs på farten, og måtte konstatere at det kom til å bli en vanskelig kamp. Men selv om Liverpool hadde spillet ble det ikke flere mål før 20 minutter sto igjen.

Peter Crouch ble spilt fram av Pennant, og vendte elegant om før han ordnet 2-0, som også ble det siste målet i kampen.

John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool, det samme gjorde Hangeland for Fulham. Nevland fikk de siste 14 minuttene som innbytter.

Bolton tok et steg mot ny kontrakt med 1-0-seier over Middlesbrough. Gavin McCann ble matchvinner i annen omgang. Daniel Braatens arbeidsgiver er ett poeng foran Birmingham på nedrykksplass. (©NTB)

Les alt om Fulham her.

Les alt om Liverpool her.