Mobbe-alarm i Kirkens Nødhjelp

Tillitsvalgte i Kirkens Nødhjelp anklager en av topplederne i organisasjonen for trakassering og mobbing av ansatte.

Det er kommunikasjons- og innsamlingssjef Leila Valvik Raustøl som nå er under kraftige angrep fra de tillitsvalgte, skriver Dagbladet.

De tillitsvalgte har i flere år mottatt henvendelser fra fortvilte ansatte, som de opplever at ledelsen ikke har tatt på alvor. Nå har de brakt saken inn for styret.

Meldingene fra de ansatte går på trakassering, utskjelling, en overkjørende lederstil og omplassering til uinteressante arbeidsoppgaver for dem som opponerer.

Leila Valvik Raustøl, som regnes som generalsekretær Atle Sommerfeldts høyre hånd, vil selv ikke kommentere saken:

– Jeg tror det er veldig klokt hvis dere snakker med fagforeningene og generalsekretæren, sier Raustøl til Dagbladet.

Raustøl avslo også å kommentere saken til NTB lørdag morgen.

Generalsekretær Atle Sommerfeldt sier han har full tillit til Valvik Raustøl, men sier han tar selvkritikk for at han har brukt for lang tid på å håndtere bekymringsmeldingene fra de tillitsvalgte.

Den første meldingen ble forelagt ledelsen allerede for fem år siden. I november i fjor leverte de tre fagforeningene som er representert i Kirkens Nødhjelp: Negotia, Norsk Tjenestemannslag og Presteforeningen/Kateketforeningen en felles varsling. I skrivet retter fagforeningene sterk kritikk mot Atle Sommerfeldt for hans måte å takle varslingen på.

Atle Sommerfeldt sier at ledelsen nå har tatt tak i saken.

– Vi har nå sammen med de tillitsvalgte identifisert noen skritt som skal sikre en konstruktiv prosess, opplyser Sommerfeldt i et skriftlig svar til Dagbladet. (©NTB)