Lite kunnskap om Nord-Norge

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

14 prosent av folk i Oslo tror det finnes isbjørn i Nord-Norge. Fem prosent er ikke sikre. Kun to prosent vet hvor mange kilometer det er mellom Harstad og Kirkenes

Det viser en fersk undersøkelse Norstat har gjort for Hurtigruten.

På landsbasis står det ikke bedre til med kunnskapene. Bare 26 prosent klarer å rangere de tre største byene i Nord-Norge, skriver Aftenposten.

– Jeg hadde håpet at vi kunne mer om vårt eget land. Vi har ikke helt oppdaget hvilke muligheter som finnes i Nord-Norge. Likevel tror jeg dette viser at flere har lyst til å lære mer om landet vårt, sier Leif Øverland, direktør i Hurtigruten.

Bare tre av ti osloboere har vært nord for Nord-Trøndelag siden 1998.

– Jeg er ikke overrasket over at Oslo-folk har manglende kunnskaper om Nord-Norge. Mange utforsker verden i større grad enn sitt eget land, og de som reiser nordover, har enten aner til landsdelen eller er spesielt interessert, sier Christer Thrane, professor i sosiologi ved Høgskolen i Lillehammer.

For ordens skyld: Det er 1.025 kilometer mellom Harstad og Kirkenes. De tre største byene i Nord-Norge er Tromsø (65.200 innbyggere), Bodø (46.000 innbyggere) og Harstad (23.100 innbyggere). (©NTB)