Over 200 pågrepet etter Irak-demonstrasjoner i USA

 
<pOver 200 personer er pågrepet i USA etter rekken av demonstrasjoner mot Irak-krigen onsdag.</p

Washington (NTB-Reuters-AP): Et hundretall demonstranter blokkerte inngangen til skattevesenets hovedkvarter i USAs hovedstad Washington, mens de ropte slagord mot krigen.

Les saken Slik er Bush' suksess

32 personer ble arrestert etter at de nektet å etterkomme politiets krav om at de måtte flytte seg. Demonstrantene håpet å stenge bygningen for å rette oppmerksomheten mot hvor stor økonomisk belastning krigen er for USA.

Ytterligere 30 personer ble pågrepet utenfor en kontorbygningen med forbindelse til Kongressen.

– Krigen må avsluttes nå, sa Leslie Cagan, koordinator for United for Peace and Justice.

– Jeg har sett med forferdelse på at Bush har løyet om denne krigen. Jeg er rystet over alle de sivile vi har drept, på samme måte som vi gjorde i Vietnam, sa Craig

Etchison, pensjonert professor og Vietnam-veteran.

I San Francisco, som lenge har vært en bastion for motstanderne av Irak-krigen, ble over 140 personer pågrepet i demonstrasjoner og som følge av at de motsatte seg pågripelse eller stanset trafikken, ifølge politiet.

– Det er på høy tid at vi avslutter okkupasjonen og forsøker å komme til en forsoning, sa 19 år gamle Rachel Payne som demonstrerte foran det amerikanske oljeinstituttet i Washington.

Krigen i Irak, som ble innledet 20. mars 2003, har til nå kostet USA i overkant av 2.600 milliarder kroner. Flere titusen irakere er blitt drept, og flere millioner mennesker er drevet på flukt. Nesten 4.000 amerikanske soldater er drept i konflikten. (©NTB)