Har hyret toppadvokater til sønnen

Familien til 21-åringen som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, sier til en jemenittisk at den ikke vil bli forbundet med et familiemedlem som knyttes til en forbrytelse. Arkivfoto: Familien / Scanpix Les mer Lukk

Faren til 21-åringen som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, har hyret toppadvokater til sønnen. Samtidig sier familien hans at den ikke vil ha noe å gjøre med familiemedle

Britisk politi har etterlyst 21 år gamle Farouk Abdulhak fra Jemen i forbindelse med drapet på Magnussen (23) i London. Politiet tror Abdulhak 15. mars fløy til Jemen, som ikke har en utleveringsavtale med Storbritannia.

En talsperson for familien sier til avisen Yemen Observer at familien kjenner til det som har stått i britiske medier om saken, og at de er svært bekymret for sønnen sin mens de venter på ytterligere informasjon i saken.

– De gjør det klart at de ikke vil bli forbundet med et familiemedlem som knyttes til en forbrytelse. Alt tap av liv er tragisk, og familien sender sine varmeste følelser og dypeste kondolanse til Magnussens familie og venner uansett hva som forårsaket denne beklagelige hendelsen, skriver avisen.

Rik familie

Farouk Abdulhak er født i Jemen, men har bodd i London siden han var barn. Farens hans Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann.

Til avisen Daily Mail sier Abdulhak at han ikke vil kommentere hvor sønnen er, men han sier at han har engasjert London-firmaet Peters&Peters, som er eksperter på internasjonale utleveringer, i saken.

Juristen Helen McDowell i Peters&Peters bekrefter overfor avisen Telegraph at hun representerer Farouk Abdulhak, og den ettersøktes far sier han har snakket med juristen Michael O’Kane, som blant annet har arbeidet med en høyt profilert sak om to britiske oljeselskapsledere som er krevd utlevert av USA.

Shaher Abdulhak dannet Shaher Trading i Jemen i 1963 og leder nå et konglomerat med grener innen alt fra turistnæring til mineralvann og olje i Midtøsten og Afrika.

Kjeller

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i kjelleren i en fasjonabel bygård i sentrum av London søndag. Den 23 år gamle studenten fra Asker skal sist ha blitt sett i live i en taxi da hun natt til fredag forlot det eksklusive utestedet Maddox Club midt i sentrum av London.

Farouk Abdulhak studerte sammen med Vik Magnussen på prestisjefulle Regent’s College, opplyser London-politiet. Han skal ha vært sammen med Magnussen da hun forsvant.

– Vi ønsker å avhøre Abdulhak så fort som mulig for å finne ut hva som skjedde med Magnussen de siste timene hun levde og for å finne ut hvordan hun døde, sier etterforskningsleder Jessica Wadsworth i London-politiet.

– Vi tror Abdulhak sitter på viktig informasjon som kan hjelpe oss i etterforskningen, sier hun.

– Solskinn

Den døde kvinnen ble tirsdag formelt identifisert. Ifølge britisk lov må et medlem av familien stå for identifiseringen.

I en uttalelse som ble formidlet via britisk politi tirsdag, beskriver den norske 23-åringens foreldre datteren som tolerant, sympatisk og elskelig og som «rent solskinn» i alle sosiale sammenhenger.

– Martines eksepsjonelt varme og karismatiske personlighet slo alle som møtte henne, heter det i uttalelsen.

– Tapet har skapt en tomhet som aldri vil forlate oss. (©NTB)