Serieåpningen ryker for Simen Brenne

Lillestrøm-spilleren Simen Brenne må stå over de første to kampene i årets eliteserie etter å ha pådratt seg rødt kort på La Manga i vinter.

Lillestrøm-spiller Simen Brenne må stå over de to første kampene i eliteserien. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

Det har Norges Fotballforbund (NFF) bestemt. Lillestrøm serieåpner mot Brennes gamleklubb, Fredrikstad. Annen kamp er mot Odd Grenland.

Disiplinærutvalget i NFF mener hele regelverket er tydelig og vil at karantenen skal sones i de førstkommende obligatoriske kamper. Regelen det henvises til gjelder når overtredelsen kvalifiserer til mer enn en kamps karantene.

Midtbanespilleren ble utvist i 2-3-nederlaget mot Rosenborg på La Manga forrige tirsdag. Brenne sonet det klubben trodde var karantenen i den siste turneringskampen på La Manga, men til liten nytte.

Avgjørelsen blir ikke godt mottatt på Åråsen, og det er sannsynlig at klubben kommer til å anke. Trener Tom Nordlie mener for det første at dommeren gjorde feil da han viste ut Brenne.

– Vi har videobilder av situasjonen, og jeg kan ikke skjønne at det skal gis rødt kort i det hele tatt. Hvis slike situasjoner skal føre til to kampers karantene, er vi på ville veier, sier Nordlie til Romerikes Blad.

Han er også uenig i soningen av karantenen.

– Turneringen på La Manga er en internasjonal turnering. Derfor regner jeg ikke med at Simen må sone karantenen i den norske serien. Spillerne hos islandske KR hadde neppe tatt med seg en karantene hjem til Island. Da vil det være merkelig om spillerne på de norske lagene må gjøre det.

Nordlie tror slike situasjoner kan bety døden for La Manga-turneringen.

– For hvilke norske lag vil gi alt i en turnering hvor konsekvensene er så brutale, spør Nordlie. (©NTB)