USA ber Musharraf gjøre mer mot Taliban

USA ber Musharraf gjøre mer mot Taliban Les mer Lukk

USAs visepresident Dick Cheney kom mandag på uvarslet besøk til Pakistan. Der krevde han at Pakistan gjør mer for å komme Taliban og al-Qaida til livs.

Foto:  

USAs visepresident Dick Cheney kom mandag på uvarslet besøk til Pakistan, der han krevde at Pakistan gjør mer for å komme Taliban og al-Qaida til livs. (Foto: REUTERS/Press Information Department/Handout/ SCANPIX)

Islamabad (NTB-Reuters-AFP): USA er bekymret for at den pakistanske presidenten Pervez Musharraf ikke anstrenger seg nok for å hamle opp med al-Qaida- og Taliban-ekstremister på grensen mellom Pakistan og Afghanistan.

- Cheney ba Musharraf om at Pakistan må gjøre mer. Samtidig sa Cheney at han satte pris på Pakistans innsats i kampen mot terrorisme, sa en høytstående pakistansk tjenestemann etter at møtet mellom de to i presidentpalasset i Islamabad var ferdig.

Musharraf har vært en av USAs nære allierte i «krigen mot terror», men myndighetene i Washington uttalte nylig at det er opprettet nye treningsleirer for al-Qaida på pakistansk jord, og at de vil at Musharraf gjør mer for å bli kvitt dem. Men Musharraf nektet for at pakistanske myndigheter er for slepphendte.

- President Musharraf gjorde det klart overfor Cheney at Pakistan gjør sitt ytterste, at krigerske holdninger og voldsbruk er Afghanistans problem og at roten til konflikten ligger der og ikke i Pakistan, sa tjenestemannen videre.

USA har økt antall soldater i Afghanistan med 3.200 i et forsøk på å møte den varslede våroffensiven fra Taliban, som er ventet i mars når snøen forsvinner. Taliban har selv advart om at offensiven vil bli den blodigste siden amerikanskledede styrker invaderte landet i oktober 2001. (©NTB)