Mannskap reddet fra norsk skip i Østersjøen

Åtte av elleve besetningsmedlemmer er reddet fra et norsk containerskip som er i fare for å synke i Østersjøen. Den norske kapteinen og to medarbeidere er fortsatt om bord.

Gdynia (NTB): – Helikopteret vårt har hentet åtte besetningsmedlemmer fra det norskregistrerte containerskipet «Ocean Caroline» som er i ferd med å synke rundt 100 kilometer nordvest for Gdynia, sier talsmann Bogdan Zajda for den polske marinen til nyhetsbyrået Reuters.

– Kapteinen og to medarbeidere har besluttet å bli igjen om bord inntil videre for å sikre skipet mens redningsfartøyer venter i nærheten.

Norsk kaptein

– Kapteinen er norsk. De to øvrige som er igjen er russiske, sier Ståle Kristiansen til NTB. Han er talsmann for selskapet Ocean Transport i Florø, som eier skipet.

De kontaktet hovedredningssentralen Sør-Norge (HSR) klokken 07.48 søndag morgen, fordi de ikke fikk tak i mannskapet om bord.

HSR betegner situasjonen som dramatisk. «Ocean Caroline» ligger midt i Østersjøen, og det er kuling i området.

Skipet har en slagside på 40 grader, tar inn vann og kapteinen vurderer fortløpende situasjonen.

Ukjent årsak

Ifølge VG Nett har to andre skip lagt seg ved siden av «Ocean Caroline» for å bistå i evakueringen av kapteinen og resten av besetningen. Skipene vil også bistå i arbeidet med å berge olje.

– Vi følger utviklingen fortløpende, og har jevnlig kontakt med skipene rundt «Ocean Caroline», sier Kristiansen til NTB.

Skipet var på vei til Norge, da det ifølge en talskvinne for de polske redningsmannskapene begynte å ta inn vann i lasterommet.

– Vi kjenner ennå ikke årsaken til problemene, sier Kristiansen.

M/V «Ocean Caroline» ble bygd i 1973, og er drøye 80 meter langt. Frysebåten går i skytteltrafikk mellom Norge og forskjellige havner i Øst-Europa. (©NTB)